tipu.dk

Hvem ringede? 3 metoder til at finde ejeren af et telefonnummer

Har du et ubesvaret opkald på din telefon med et nummer, du ikke kender? Det kan være meget rart at vide, hvem opkaldet kommer fra for at få en fornemmelse af, om det er relevant at ringe tilbage hurtigst muligt eller ej.

Der er flere måder at kunne finde frem til et telefonnummer – og ejeren bag det. Hvad end du vil bruge den “gamle metode” eller ønsker at anvende det smarte nye es i ærmet, så finder du her 3 metoder, der måske kan hjælpe dig med at finde ejermanden.

Fastnet eller mobilnummer?

Der er efterhånden ikke mange, der har et fastnetnummer. I dag er fastnetnummeret oftest tilknyttet større virksomheder eller mere eller mindre helt og aldeles udfaset.

Da langt de fleste har et mobilnummer at ringe fra, kan det være lidt vanskeligt at finde frem til den retmæssige ejer. Årsagen er, at et mobilnummer kan tilbyde dig oplysninger omkring den person, der har tegnet mobilabonnementer, men ikke nødvendigvis dem der anvender telefonen.

1: KRAK

KRAK er en af de gamle metoder til at finde frem til et nummer, der har ringet til din telefon. Når du kommer ind på hjemmesiden, vil du straks se, at der er et søgefelt tilgængeligt, hvor du kan indsætte det telefonnummer, der står som ubesvaret på din telefon. Her kan du både søge efter fastnetnumre og et mobilnummer.

På KRAK er det muligt at anmelde et nummer, der har ringet. Når først det er fundet frem i databasen, kan du fortælle andre, om det var en useriøs virksomhed eller telemarketing – og det er uanset, om nummeret er tilknyttet informationer om den person, der ringede, eller ej.
Den helt store fordel er, at du kan være heldig at se informationer om hensigten bag opkaldet, også selvom der ikke er navn og adresse.

2: De Gule Sider

De Gule Sider har siden tidernes morgen haft ansvaret for at sende telefonbøger ud til de danske hjem. I dag er det en hjemmeside der er tilgængelig online. Det er en af de lidt mere gammeldags metoder til at finde frem til ejermanden bag et telefon- eller mobilnummer. Her er det i princippet som at slå op i en digital telefonbog.

Det er muligt at blokere for de informationer, der er tilgængelige på De Gule Sider, så andre ikke kan søge frem til hverken navn eller adresse. Der er flere og flere, der gør brug af lige præcis denne mulighed, hvilket betyder, at det ikke altid er lige nemt at finde frem til den retmæssige ejer af et telefonnummer.

3: MobilePay

Hvis ud gerne vil bruge en anden metode til at finde frem til ejeren bag et mobilnummer, så kan du i langt de fleste tilfælde finde det på MobilePay. Det er i dag mere unormalt ikke at have MobilePay end at have appen liggende på telefonen. Oplysningerne omkring den person, der er knyttet til mobilnummeret og kontoen, vil endda blive gemt til trods for, at appen er slettet fra telefonen.