tipu.dk

Find en person: 3 effektive metoder du kan bruge

Har du brug for hjælp til at finde en person? Brug disse 3 funktioner til at finde lige netop den person, som du mangler.

1. Brug Krak

Krak er en dansk hjemmeside, som har en personsøger-funktion. Hvis du kan huske vedkommendes fulde navn, skal du starte med at søge på det. Hvis personen kan findes på krak, vil vedkommende dukke op i søgeresultaterne. Her vil der også stå anden information. Det kan for eksempel være deres telefonnummer eller adresse.

Hvis du søger på en person med et meget almindeligt navn, vil der sandsynligvis dukke rigtig mange søgeresultater op. Dem kan du sortere i, hvis du for eksempel har en idé, om hvor i landet vedkommende bor.

Langt de fleste mennesker kan faktisk findes på krak, så længe du kan deres fulde navn. Hvis ikke kan du forsøge at finde dem på anden vis.

2. Søg dem op via de sociale medier

De sociale medier er utrolig populære, og langt de fleste mennesker er faktisk på minimum ét socialt medie. Du kan derfor ofte finde personer, som du ikke har haft kontakt med længe den vej igennem.

Facebook er især godt til personsøgning. Når du søger på et bestemt navn, kan du nemlig sortere resultaterne på mange måder. Det kan for eksempel være i forhold til land eller landsdel. Faktisk kan du også vælge en specifik by. Det gør det noget nemmere.

Desuden vil de første søgeresultater, som kommer frem, være mennesker, som du har venner tilfælles med. Hvis det for eksempel er en gammel skoleveninde, er der stor sandsynlighed for, at dine andre skolevenner allerede er venner med vedkommende.

LinkedIn er god som personsøger, hvis du ved, hvor vedkommende plejede at arbejde. Du kan søge på en bestemt virksomhed eller organisation. I søgeresultaterne vil alle dem, der har indtastet deres nuværende eller tidligere arbejdsplads, dukke op. Det er smart, hvis du for eksempel leder efter din tidligere kollega.

3. Google personen

Hvis du ikke kunne finde ham eller hende med de andre metoder, skal du bare google vedkommende. Det behøver ikke være med det fulde navn, hvis du ikke kan huske det. Bare søg på det, som du kan huske omkring personen. Det kan for eksempel være fornavn plus arbejdsplads eller tidligere skole.

Sandsynligheden for, at der dukker et eller andet op, er ret høj. Det er nærmest umuligt ikke have et digitalt fodspor. Det gælder også, hvis det er et ældre menneske. Det kan for eksempel være, at personens børn eller børnebørn har postet noget om dem på nettet.

Denne metode tager dog ofte længere tid, da du skal sortere igennem mange resultater og søge på mange forskellige ting, før du ender ved de resultat, du leder efter.