tipu.dk

Sådan bliver du en amerikansk diplomat

Amerikanere, der ønsker at udføre væsentligt regeringsarbejde i udlandet, kan ønske at tilslutte sig den amerikanske udenrigstjeneste. For mennesker, der ikke kun elsker deres land, men også værdsætter andre nationers dyder, kan en karriere i diplomati være et godt valg – især hvis de har evnen til at lære fremmedsprog.

Diplomati er et erhverv, der tiltrækker personer, der er patriotiske og eventyrlystne, folk, der er begejstrede for tanken om at repræsentere deres nation og dets folk, og som føler sig ivrige efter at dele det bedste fra deres kultur med andre.

“Da jeg gik på college og kiggede på karrieremuligheder, havde jeg to mål,” siger Micaela Schweitzer-Bluhm, en amerikansk diplomat i det nordvestlige USA, som er ansvarlig for at uddanne folk i den region om jobmuligheder i det amerikanske udenrigsministerium. ”Jeg ville have en karriere, der ville give mig mulighed for at udforske og se verden, men jeg ville også have en karriere, der handlede om public service, og som handlede om målrettet arbejde. Og da jeg lærte om udenrigstjenesten, virkede det bare som et perfekt ægteskab mellem mine interesser i internationale anliggender og i offentlig tjeneste, og jeg forfulgte det og har aldrig fortrudt det valg.”

Hvad Er en diplomat?
En diplomat er en offentlig embedsmand, der arbejder på vegne af sit land og hjælper med at gennemføre dets udenrigspolitik. Selvom diplomater lejlighedsvis arbejder indenlandsk i deres eget land, bliver de normalt sendt til en fremmed nation og er baseret på en ambassade eller et konsulat. Der er to diplomatspor inden for den amerikanske udenrigstjeneste. Nogen kan enten blive en udenrigstjenesteofficer, hvilket involverer at tale for USA og dets borgere, eller en udenrigstjenestespecialist, som yder kritisk logistisk støtte til diplomatiske operationer.

Der er fem slags udenrigstjenesteofficerer, herunder både økonomiske embedsmænd og embedsmænd i det offentlige diplomati, og 19 typer af udenrigstjenestespecialister, herunder informationsstyringsspecialister og sikkerhedsingeniører. Amerikanske ambassadører fører tilsyn med alle amerikanske diplomatiske aktiviteter i et bestemt land.

“En ambassadør er den amerikanske præsidents personlige repræsentant over for en udenlandsk regering,” Armand Cucciniello III, en tidligere amerikansk diplomat, der arbejdede på amerikanske ambassader i Irak og Pakistan, forklaret i en e-mail. “Ambassadører er teknisk udpeget af USA’s præsident. For eksempel er den amerikanske ambassadør i Italien den personlige repræsentant for den siddende amerikanske præsident til regeringen i Rom.”

Nogle gange er ambassadører professionelle udenrigstjenesteprofessionelle, der steg gennem graderne for at opnå deres lederroller, hvorimod i andre tilfælde er de politisk udpegede.

Diplomaters pligter, roller og ansvar
En diplomats arbejde varierer ofte, forklarer Schweitzer-Bluhm. “Der er ingen typisk dag i udenrigstjenesten.”

Men hun foreslår, at udenrigstjenestearbejde normalt falder i en af tre spande: interagere med indbyggere i et værtsland; drøftelse med regeringsembedsmænd, hvordan man kan opfylde amerikanske politiske mål; og sende information tilbage til Washington, DC, om forholdene i værtsnationen.

Et af kernemålene for en amerikansk diplomat er at etablere et så produktivt forhold som muligt mellem USA og en anden nation, uanset om land er venligt eller fjendtligt. “Den vigtigste rolle, diplomater spiller – og deres officielle ansvar nummer et – er dog at passe amerikanske statsborgere i udlandet,” siger Cucciniello.

For folk, der har til hensigt at slutte sig til den amerikanske udenrigstjeneste, er en vigtig ting at huske på er, at de bliver nødt til at flytte fra land til land hvert par år. “Diplomater skifter job – bliver udstationeret på en anden ambassade eller et andet konsulat – hvert 2. til 4. år, så forvent en masse globetrotting og opsamling af hyppige flyver miles,” skrev Cucciniello. “Diplomater og deres familier får bolig, gode skoler for børn at gå på og andre frynsegoder, der ofte afhænger af placeringen.”

Schweitzer-Bluhm bemærker, at de hyppige ændringer af arbejdsopgaver betyder, at diplomater er hele tiden får mulighed for at lære nye færdigheder. Diplomater har adgang til adskillige udenrigsministeriets faglige udviklingsprogrammer, og de kan tage undervisning på Foreign Service Institute.

Lønninger til diplomater varierer meget, afhængigt af deres niveau i udenrigstjenestehierarkiet og af, om de er udstationeret på et sted, der anses for usikkert eller menes at byde på vanskelige levevilkår, og i så fald vil de modtage ekstra løn. Lønnen justeres også baseret på leveomkostningerne i den region, de er placeret. Derudover er diplomater normalt stillet til rådighed for statsejede boliger, hvor de kan bo gratis eller, i mangel af sådanne boliger, et boligtilskud til at betale for en plads.

En person med en kandidatgrad, der tiltrådte udenrigstjenesten på en klasse 5 Trin 5 lønklasse, som er typisk for en med det uddannelsesniveau, og som var udstationeret i udlandet i 2021 på et sted, hvor han eller hun var berettiget til 20,32 % lokalløn, ville tjene en startløn på næsten $65.000.

Trin til at blive en diplomat
Stillinger i udenrigstjenestespecialister kræver ofte en bestemt type uddannelse eller erhvervserfaring afhængigt af hvilken logistisk støtte udenrigsministeriet ønsker, men Udenrigstjenestebetjente kan komme fra en bred vifte af baggrunde. Der kræves ingen bestemt type grad eller erhvervserfaring for at kvalificere sig til en stilling som udenrigstjenesteofficer, forklarer Yolonda Kerney, en diplomat i residens for District of Columbia storbyregion.

Kerney, en tidligere musikhistoriker. for US Library of Congress, bemærker, at en person ikke behøver at have en grad i et emne, der er tæt relateret til udenrigspolitik inden for et område som internationale anliggender eller jura. Selvom sådanne legitimationsoplysninger er almindelige blandt udenrigstjenesteofficerer, kan andre akademiske grader også forberede nogen til udenrigstjenesten. For eksempel har Kerney en doktorgrad i religionsvidenskab.

Der er dog en streng vurderingsproces, der inkluderer en skriftlig ansøgning. Aspirerende udenrigstjenesteofficerer skal også bestå en eksamen. Testen afholdes tre gange om året, og udenrigsministeriet leverer gratis ressourcer til forberedelse af prøven på sin hjemmeside, herunder en studievejledning og praksiseksamen.

Fremtidige udenrigstjenesteofficerer og udenrigstjenestespecialister, der anses for at være seriøse værd. overvejelse af udenrigsministeriets kvalifikationsevalueringspanel inviteres til at gå videre til næste fase af vurderingsprocessen: den mundtlige vurdering. Under den vurdering skal jobkandidater demonstrere, at de har de karaktertræk, som udenrigsministeriet søger hos diplomater. De skal også gennemgå en medicinsk screening og sikkerhedsgodkendelse. Et panel for egnethedsvurdering foretager afsluttende evalueringer af kandidaternes legitimationsoplysninger og afgør, om de er egnede til diplomatisk tjeneste.

Sådan fortæller man, om diplomati er den rigtige karriere for dig
Udenrigsministeriet tilbyder ressourcer til håbefulde amerikanske diplomater på sin hjemmeside, herunder en liste over de personlige egenskaber, det leder efter, når de vurderer potentielle udenrigstjenesteofficerer, og en liste over de karaktertræk, det søger hos håbefulde udenrigstjenestespecialister, som spænder fra ro til opfindsomhed.

Afdelingen tilbyder også en quiz for at hjælpe folk med at vurdere, om det diplomatiske erhverv er det rigtige for dem, idet man bemærker, at en diplomats livsstil ikke passer til alle. “En karriere hos udenrigstjenesten kan virke glamourøs: rejser til hele verden, statsbetalte boliger, generøse lønninger og fordele,” står der på afdelingens hjemmeside. “I nogle tilfælde kan det dog være meget udfordrende og nogle gange farligt at arbejde som udenrigstjenestemand. … Det er derfor, det kræver en særlig type person at repræsentere Amerika i udlandet for at fremme diplomatiske initiativer til gavn for både USA og værtslandet.”

Selvom kendskab til et fremmedsprog ikke er obligatorisk for at for at blive medlem af udenrigstjenesten, øger evnen til at bestå en sprogtest chancerne for at sikre sig en udenrigstjeneste, da sprogkundskaber ses som et plus. Dette gælder især, hvis nogen taler flydende et sprog, som Udenrigsministeriet har brug for betydelig hjælp til, såsom arabisk, farsi og mandarin-kinesisk.

Kerney understreger, at fremtidige diplomater ikke behøver at komme fra en bestemt demografi i for at finde en plads i det amerikanske diplomatiske korps eller passe ind i udenrigsministeriet.

“Vi ønsker, at folk skal vide, at de kan være sig selv – alle deres autentiske jeg,” siger Kerney, der bemærker at hun tidligere havde en næsering, er afroamerikaner og har en naturlig sort frisure. “Vi leder ikke efter én type. Vi leder efter en udenrigstjeneste, der ligner Amerika, som afspejler al mangfoldigheden og al mangfoldigheden af, hvad Amerika er.”